به گزارش خبرنگار مهر، حجتالله میرزایی ظهر پنجشنبه در جلسه ستاد فرماندهی اقتصاد مقاومتی خراسان شمالی با تأکید بر لزوم ایجاد تفکر محوری در اقتصاد مقاومتی، اظهار کرد: ایجاد منابع جدید در اولویت نیست، بلکه باید بتوانیم با همان منابعی که درگذشته نیز در اختیار داشتیم، فعالیتهای جدیدی را آغاز کنیم.
میرزایی رقابتپذیر بودن اقتصاد را مهمترین شاخص و معیار برای تحقق اقتصاد مقاومتی عنوان کرد و افزود: مقاومسازی اقتصاد در برابر آسیبهای خارجی، مستلزم پیشرفت در شاخصهای رقابتپذیری اقتصاد است.
وی بهره وری را از جمله فاکتورهای مهم ایجاد رقابتپذیری در اقتصاد برشمرد و بیان داشت: در خراسان شمالی به لحاظ جمعیت ۴۸.۸ درصد روستایی آن، اتکای اصلی به کشاورزی است اما بهره وری در این بخش پایین است.
معاون اقتصادی وزیر تعاون کار و رفاه اجتماعی با اشاره به اختصاص ۵۰۰ میلیون دلار اعتبار برای تغییر نظام آبیاری کشور در سال ۹۵، تصریح کرد: خراسان شمالی باید از این اعتبار سهم مناسبی دریافت کند چراکه فعالیت قالب استان کشاورزی است.
واحدهای تولیدی کوچک در قالب تعاونی سازماندهی شوند
معاون تعاون وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی نیز در این جلسه با تأکید بر حداکثر استفاده از امکانات موجود، خواستار افزایش بهره وری در بخشهای مختلف بهخصوص در بخش کشاورزی شد.
سید حمید کلانتری اظهار کرد: درصد زیادی از جمعیت خراسان شمالی در بخش کشاورزی فعالیت دارند که اقتصاد این استان را بر محور اقتصاد خرد و واحدهای کوچک کشاورزی و روستایی حرکت میدهد.
کلانتری بابیان اینکه مشکل این واحدهای کوچک، بازاریابی و بهره وری از آنها است، بر ضرورت سازماندهی فعالیت واحدهای کوچک در قالب تعاونیها بهمنظور رفع این مشکل، تأکید کرد.
وی بیان داشت: اگر فعالیتهایی که در راستای تولید محصولات باغی، نوغانداری، زنبورداری و دیگر ظرفیتهای استان که در حوزه کشاورزی و دامپروری وجود دارد در کنار هم قرار بگیرند، این فعالیتها اثربخشتر و اقتصادیتر خواهد شد.
معاون وزیر تعاون کار و رفاه اجتماعی بر ضرورت توسعه تعاونیهای تأمین نیاز تولیدکنندگان در گرایشهای مختلف تأکید کرد و افزود: این امر باید با اولویت کشاورزی، بازار سازی و افزایش صادرات انجام بگیرد.
کلانتری خواستار فعالیت تعاونیها بهصورت زنجیرهای و در کنار هم شد و از مسئولان استانی نیز خواست تا سایر ظرفیتهای اشتغال در استان را شناسایی و با این تعاونیها گره بزنند و بخش خصوصی نیز از آنها حمایت کند.
۱۰ هزار کودک دوره ابتدایی بازمانده از تحصیل در خراسان شمالی وجود دارد
معاون رفاه وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی بابیان اینکه عدالت اقتصادی و اجتماعی از اصول اقتصاد مقاومتی است، از وجود ۱۰ هزار کودک بازمانده از تحصیل خراسان شمالی در دوره ابتدایی خبر داد.
احمد میدری با اشاره به اینکه یکی از برنامههای اقتصاد مقاومتی، عدالت بنیان کردن اقتصاد است، گفت: به این منظور در ستاد فرماندهی اقتصاد مقاومتی برنامه عدالت بنیان کردن اقتصاد در چند زیر فصل تهیهشده است.
وی جلوگیری از فقر را یکی از موضوعات این زیر فصلها برشمرد و عنوان کرد: این امر با افزایش تسهیلات خرد، کاهش آسیبهای اجتماعی، خرید محصولات اقشار کمدرآمد و... محقق میشود.
معاون رفاه وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی با اشاره به اینکه ترک تحصیل، علل و عوامل گوناگونی ازجمله فقر، گرایشهای قومی و فرهنگی، معلولیت و... دارد، اظهار داشت: در حال حاضر علل دقیق بازماندگی از تحصیل این کودکان را به دست نیاوردهایم.
میدری تصریح کرد: انجام این کار مستلزم بسیج مردم و یک الگوی سیاستگذاری است تا از یک کار صرفاً دولتی به کار مردمی تبدیل شود تا بتوان این کودکان را دوباره به مدرسه بازگرداند.
وی با اشاره به اینکه تا آبان ماه تصویر دقیق و روشنی از این کودکان و عوامل بازماندگی آنان از تحصیل را به دست خواهیم آورد، عنوان کرد: زیبنده نظام جمهوری اسلامی نیست که کودکان در دوره ابتدایی به مدرسه نروند.
به گزارش خبرنگار مهر، علی ربیعی، وزیر تعاون کار و رفاه اجتماعی که بهعنوان جانشین رئیس ستاد فرماندهی اقتصاد مقاومتی در خراسان شمالی تعیینشده است، که پنج شنبه با هیئت همراه و معاونان خود در جلسه ستاد اقتصاد مقاومتی این استان حضور پیدا کرد و در این جلسه به بررسی و پیگیری اجرای سیاستهای اقتصاد مقاومتی در این استان پرداخت.
نظر شما